ACTF
Asociatia de Consiliere si Terapie a Familiei

Istoric

Asociatia de Consiliere si Terapie a Familiei din Romania (ACTF) exista datorita eforturilor unui grup de terapeuti ce au fost formati in aceasta metoda de catre specialisti din Norvegia, sub egida Norwegian University of Science and Tecnology Department of Neuroscience, Faculty of Medicine intre anii 1998-2005 (peste 1000 ore de lucru).

Formarea a respectat criteriile European Family Therapy Association, si a cuprins 80 de ore curs introductiv (teoretice), peste 350 ore intervizare si supervizare (inclusiv participarea la Conferinta Mondiala de Terapie a Familiei), dezvoltare personala (60 ore) si un modul de Advanced Training in Family Therapy, necesar in special pentru a deveni formatori in Terapia Familiei.

Bazele acestei asociatii s-au pus inca din anul 2004, cind a inceput lucrul la Statut si s-au definit actiunile pe care fiecare membru fondator le doreste, si multumim pe aceasta cale profesorilor nostri Gunnar Bustnes (profesor la catedra de Terapia Familiei a Universitatii din Trondheim) si Ragnhild Bustnes (terapeut de familie-supervizor) care au ajutat atit material cit si profesional la constituirea ACTF. In luna Mai 2005 s-a dat si o forma juridica , obtinind avizul Ministerului Sanatatii din Romania.

Activitati

Scopul ACTF este promovarea Terapiei de Familie atit in domeniul practicii (individuale sau de grup), al formarii de consilieri si terapeuti de familie, cit si a cercetarii stiintifice in domeniul Terapiei de Familie.

Realizarea acestui scop conduce la actiuni de formare, informare si sensibilizare asupra caracteristicilor si problematicii legate de consilierea si terapia de familie, si, de asemeni, la colaborarea cu autoritati, institutii publice si oricare alte persoane juridice sau fizice in vederea realizarii scopului propus.

De la constituire si pina in prezent, principala activitate a Asociatiei de Consiliere si Terapie a Familiei este aceea de a oferi cursuri si seminarii pe tematica specifica si de asemeni de a oferi servicii familiilor aflate in dificultate.

© 2005 terapiafamiliei.ro | Design by General M&M SRL